14 alternativ till bröllopstårta

 
God fortsättning allihopa! Nu är det 2017 och vi ser fram emot årets alla fantastiska fester och event!
 
En vanlig fråga vi får så här års är vilka alternativ det finns till en traditionell bröllopstårta. Och visst, vi älskar goda och vackra tårtor, men nuförtiden finns det ju faktiskt en uppsjö av spännande alternativ som kanske passar både brudparet och gästerna mycket bättre.
 
Så här kommer våra bästa tips på annorlunda tårtor, bakverk och dessertbord:
 
1. Cookies
 
 Foto: jellycake
 
Cookies är ett bra val. De kan smaksättas med det ni tycker om, säg choklad eller lakrits, och dekoreras på massor av olika sätt, exempelvis på ett tema. Gillar ni att dyka? Åka motorcykel? Läsa? Det finns utstickare för alla möjliga former på kakorna. De kan sedan dekoreras med sockerpasta eller glasyr, t ex med era namn, datumet för bröllopet, ert favoritcitat eller liknande. Ni kan även lägga en cookie i en liten genomskinlig påse med ett fint band runt och ge bort som sk wedding favor, alltså present till gästerna.
 
2. Macaroons
 
Foto: Bröllopsguiden
 
Även macaroons kan du variera nästan hur mycket som helst. Du kan få exakt de färger du vill ha, smaksätta dem som du vill och du kan presentera dem som här på fat eller som ett ståtligt torn som prinsessan Madeleine och Chris hade på sitt bröllop. Fast det gick ju åt sisådär 700 stycken, då:). Men effektfullt var det! 
 
3. Praliner
 
Foto: Bröllopsguiden
 
De flesta gillar ju praliner och ett stort fat med praliner ger ett lyxigt och vackert intryck. De behöver inte skäras, är enkla att ta och har ni flera olika får alla välja något de tycker om. Här finns det också många vackra former och färger att välja mellan. Vill ni vara trendiga så väljer ni praliner av Valrhonas blonda choklad, en choklad som varken är mörk eller ljus och som har en karamellaktig ton. Rekommenderas!
 
4. Brudklänningstårta
 
Foto: Bridal shower ideas and games
 
Här är en favorit som blir helt unik. Idén går ut på att tårtmakaren låter element från, eller hela, klänningen gå igen i tårtan. Det kräver förstås att du beställer tårtan i god tid hos ett proffs, men då får du en ätbar klänning som smakar precis så fantastisk som den ser ut. Sweet!
 
5. Brownietårta
 
Foto: Sofeminine.co.uk
 
Tycker ni inte om tårta så behöver ni såklart inte ha det! Det kan till exempel vara vackert att stapla brownie- eller kladdkaksbitar snyggt på höjden så att formen påminner om en tårta. Dekorera gärna med färska blommor, bär och frukter och servera lite lättvispad grädde, vaniljsås eller hemgjord vaniljglass.
 
6.Maränger
 
Foto: Mon cherie
 
Maränger brukar gå hem hos både stora och små. De kan färgas och smaksättas precis som ni vill och de är enkla att göra själv. Ett förslag är att göra dem i svagare till starkare färg eller i olika starka färger som på den här bilden. Det ger en otrolig wow-effekt när man bygger ett torn av dem eller lägger upp dem på ett tre- eller fyravåningsfat.
 
7. Oreotorn
 
 Foto: Pinterest
 
Gillar ni småkakor? Istället för att lägga upp de sju småkakorna på sju olika fat kan ni göra alternativa tårtor av dem genom att stapla dem som en trevåningstårta. Oreos passar ju till exempel perfekt till ett svartvitt tårtfat men även till rustika fat i mörkt trä.
 
8. Glassbuffé
 
Foto: brit.co.uk
 
Ett alternativ som blir mer och mer populärt är olika dessertbord, där gästerna väljer själva och "bygger" sina desserter, alltifrån klassiska amerikanska s´moresbarer till popcornbarer. Presenterar man det snyggt brukar det uppskattas enormt. Här är några bilder på en favorit som är oemotståndlig: en glassbar. Ställ upp tillbehör i fina skålar med skopor, ställ fram fina bägare eller strutar och ställ i sista stund fram era favoritglassorter. Tänk på att ha små skyltar med information om allergener, till exempel om glassen innehåller laktos eller om glasstrutarna innehåller gluten.
 
9. Godisbuffé
 
Foto: Pinterest
 
Ok, vi tar en till. Säg att ni har ett tropiskt tema på ert bröllop. Då är det väldigt effektfullt att köpa godis i olika gröntoner och servera i vackra glas. Ställ fram små påsar eller skålar som gästerna kan ta godiset i. Och så små skyltar som talar om vad som smakar sött, surt eller salt. 
 
10. Cake pops
 
Foto: Guidesforbrides.com
 
Cake pops har varit riktigt populära i flera år nu, och det är förståeligt. Man kan servera dem som klubbor, som torn, eller som sk cake balls som på bilden till höger, där bollen är nederst och pinnen överst.Själva bollarna är enkla att göra, även i glutenfria varianter, men har man aldrig doppat dem i choklad är ett vårt tips att göra cake balls och inte cake pops, eftersom det är betydligt lättare att göra. Det finns färdigfärgad choklad att köpa (sk candy melts) om du vill ha en speciell färg. Vill du inte göra dem själv kan du köpa dem hos tårtmakare, till exempel hos oss på Festen&Resten.
 
11. Marshmallow pops
 
Foto: Vegan love
 
Apropå glutenfria alternativ är ju marshmallows ett alternativ om du inte vill göra cake pops eller cake balls men ändå ha snygga klubbor på fat. De finns även veganska marshmallows att köpa. De här är väl snygga?
 
12. Portionsdesserter
 
Foto: paperandlace
 
En av de trendigaste desserterna är tveklöst små pajer, mousser och panna cotta i portionsformar. Till ett bröllop kan man stapa dem i den traditionella tornformen, som också har fördelen att det är enkelt för gästerna att ta glasen. Använd gärna speglar under glasen och mellan lagren, börja uppifrån och ta bort speglarna när ett lager är tomt. Elegant och festligt!
 
13. Cupcakes
 
Foto: Pinterest
 
Cupcakes måste vi ju bara nämna. Om ni vill att varje gäst ska få en cupcake eller bakelse kan ni låta festens tema gå igen även här i exempelvis blommor, personliga dekorationer, muffinsformar/wrappers eller färgval. Bestller ni dem hos en tårtmakare får ni såklart precis den smaksättning ni vill ha och ni kan även få några som är glutenfria, laktosfria eller liknande. Använd gärna ett fint våningsfat, så att desserten får ta plats på festen!
 
 
14. Osttårta
 
Foto: Venuelust
 
Föredrar ni egentligen en bit ost och ett glas rött framför tårta? Då är det här desserten för er!
Stapla era favoritostar på ett riktigt rustikt fat, dekorera med kex, druvor och frukt och servera med ett vin som passar. 
 
Vi skulle kunna fortsätta i all oändlighet med "tårttorn" av donuts, profiteroles, våfflor och grönsaker, men grundtanken vi vill förmedla är helt enkelt att vi rekommenderar att ni väljer det NI tycker känns rätt. Låt desserten visa vilka ni är och vilken typ av bröllop ni vill ha. Veganskt, fotbollstema eller Paris chic? Det spelar ingen roll, så länge det passar er. Stort lycka till, kommentera gärna våra tips och förslag och skicka gärna en bild på vad ni valde:)!
  
0 kommentarer