De 7 bästa tipsen för ditt ekobröllop

Foto: upplevelser.se

Allt fler människor tänker hållbart i sin vardag. De köper ekologiska livsmedel, sopsorterar och plastbantar. Men hur går man egentligen tillväga när man vill ha ett hållbarare bröllop?

Här hjälper vi dig med sju handfasta, grundläggande tips!

 

Foto: festenochresten.se 

1. Inbjudningarna. Kan du tänka dig att skicka ut inbjudningarna elektroniskt är ju det klimatsmart. Vill du ha tryckta inbjudningskort, tänk på att välja oblekt eller återvunnet papper och giftfria pennor om det ska skrivas för hand.

2. Ringar. Det finns jättefina ringar av återvunnet guld i antikaffärer, eller kanske på en auktion?

3. Klänning och bröllopskläder. Det bästa är såklart om mamma, mormor eller farmor har en fantastisk bröllopsklänning du kan sy om. Men har du inte den möjligheten, finns det vintage eller second handaffärer att botanisera i. Du kan även hyra bröllopskläder.

 

Foto: mulpix.se

4. Hud- och hårvård. Här finns det fantastiska svenska produkter att tillgå från Maria Åkerberg, men även Lush, Weleda och Body shop är riktigt bra alternativ eftersom du vill se så där riktigt naturligt fräsch ut på din bröllopsdag – också!

 

 Foto: perfectday.sk

5. Bukett och blommor. Antingen kan du plocka ihop en egen bukett efter säsong eller så kan du vända dig till en blomsterhandel som säljer ekologiska blommor. I Sundsvallsregionen har vi till exempel Miss Magnolia som är jätteduktig.

6. Transport. Försök få gästerna att lämna bilen så fort som möjligt. Kanske ligger festlokalen nära kyrkan, så att gästerna kan gå? Eller kan gästerna samåka, kanske med buss om det är många?

 

Foto: cakemehappy.se 

7. Festen. Hyr porslin och textilier och lämna tillbaka efter helgen. Gör placeringskort av återvunnet papper eller skriv på stenar, kottar eller kanske löv. Välj meny efter årstid och satsa på lokala och ekologiska råvaror så långt det går. Kanske kan ni baka en ekologisk tårta eller cupcakes istället för att köpa en bröllopstårta? Ta in naturen i festlokalen och dekorera med träd, blommor, stenar eller det som passar just ditt tema eller färgval. 

 

Foto: ekoguld.se

Stort lycka till med ditt ekobröllop och känner du att du vill ha en hjälpande hand med något så hör av dig till oss på Festen&Resten!

4 kommentarer
FrökenTV, bloggen om tv och film

grymt inlägg

Svar: Tack så mycket:)!
Festen & Resten

Anna

Toppen inlägg!!

Svar: Tack så mycket, Anna! Det kändes som ett viktigt inlägg att skriva.
Festen & Resten

Louise

Bra inlägg!

PS: Du är medveten om att texten i kommentarsrutan också är svart, så man inte ser vad man skriver om, va?

Svar: Tack, och tack för tipset, det ska jag såklart kolla upp!
Festen & Resten

Svea

Åh. Älskar saker man gör från naturen, brukar göra det på jobbet (arbetar inom kommunen så där är det rätt snålt med resurser) och dom gamla älskar det!

Svar: Tack så mycket, Svea!
Festen & Resten