Slå ett slag för härliga drinkar

Nu när det börjar kännas att det blir vår i luften brukar åtminstone jag bli så sugen på någon härlig drink. Även om snön inte hunnit smälta helt och hållet än, så med en sån här drink i handen känns det inte så långt bort i alla fall.
Den här härliga drinken passar perfekt för ditt nästa cocktailparty och den går att variera med olika sorters syruper och tillbehör. Här nedan ger vi dig receptet på vår favorit med grapefrukt och rosmarin.
 
 
 
Blahnik Baker
 
Om du ska ha fest hemma så tycker vi att du ska satsa på några speciella saker. Du behöver inte gå all in på precis allting utan det är bättre att du fokuserar på att göra någon eller några saker riktigt bra. Det kan vara maten, drycken, dekoren, musiken eller vad som helst. Många är väldigt bra på att laga god mat och andra är väldigt noga med själva värdskapet och att låta gästerna bli ompysslade och väl omhändertagna. Många slarvar dock med drycken tycker vi. Även om det ibland är väldigt frikostigt och spriten flödar så saknas finessen. Därför tänker vi slå ett slag för just drinkar och cocktails med det lilla extra. Det behöver inte heller vara alkohol inblandat.
 
 
 
sheerluxe.com
 
 
 
domainehome.com
 
 
 
laurenconrad.com
 
Varför inte bjuda dina vänner på en cocktailkväll? Klä upp er i era finaste kläder och skäm bort varandra med härliga drinkar till toner av Billie Holiday. Att bjuda på fler alternativ är ett säkert kort för att få gästerna att prata med varandra, mingla och trivas. Vi gjorde en cocktail på grapefrukt, rosmarin och ingefära, en utmärkt drink som passar under den kalla delen av året men som ändå med sin rosa färg påminner oss om att sommaren snart är här.
 
Så här blandar ni drinken:
 
1. Koka först upp en sockerlag. För 4 personer använd 1 dl socker och 1 dl vatten. När sockerkristallerna lösts upp så är lagen klar. Flytta kastrullen från värmen och lägg i ditt val av smaksättning. Vi använde rosmarinkvistar och finskuren ingefära. Låt kallna. Sila bort kvistarna och förvara den färdiga syrupen i en lufttät behållare.
 
2. Skär fina halvor av grapefrukt, blodapelsin, använd rosmarinkvistar att garnera med och lägg så mycket som du vill ha i ett drinkglas. Mosa lite lät frukten så att smaken kommer fram.
 
3. Fyll glaset med is och häll i vodka, grapefruktjuice, sockerlagssyrup och toppa med kolsyrat vatten.
 
4. Enjoy!
 
0 kommentarer

Enkelt påskpyssel för den stressade

Jag satt och kollade runt på Pinterest och Instagram för att hitta inspiration till påskpyssel att göra, men mycket av det som finns där är komplicerat och tar sådan lång tid att färdigställa. Även om det ibland är helt magiskt vackra saker som pysslas ihop så känns det orimligt att lägga ned 5 timmar bara på att koka av en grönsak att sen använda för att färga äggen med. Jag har inte den tiden. Inte med två små barn som springer kring fötterna efter dagis, jobb, matlagning och allt annat som ska hinnas med. Men effekten vill jag åt. Så hur gjorde jag då?
Jo, så här:
 
1. Kokade mina ägg så att de blev hårda
2. Tog fram lim (går bra med trälim)
3. Penslade limmet ungefär halvvägs upp på äggen
4. Hällde (valfritt) glitter på mina ägg och lät torka
 
 
Voila, så enkelt men så snyggt! Passar perfekt till ett mer glamoröst påsktema.
DIY
0 kommentarer