3 tips för att hantera besvärliga gäster på bröllopsfesten!

 

Så här i bröllopstider tänkte vi ta upp ett tema som många tycker är lite besvärligt.

Tänk dig att det är din bröllopsdag, allt flyter på, ceremonin är underbar och nu kommer middagen och festen. Men plötsligt finns det en speciell gäst som är lite, ska vi säga, speciell? Den som kanske dricker lite för mycket, den som är lite för närgången eller den som gärna vill hålla tal hela kvällen? Här är lite tips på hur du bör tänka för att alla ska få en trevlig kväll!

1, Den Egocentriska gästen: Gästen som gör allt för att synas. Hon skrattar högst och flirtar ohämmat med alla manliga gäster, inklusive din nyblivne make, dyker gärna upp i en vit klänning för att överglänsa dig och tar alla tillfällen i akt att bli sällskapets medelpunkt, genom att hålla tal, sjunga karaoke eller vilt på dansgolvet.

Vad göra?! Tala om för henne att tal skulle ha anmälts tidigare och att spontana tal hålls sist på kvällen. Om det blir av, tala om för henne att hon måste hålla sig kort. Kanske kan du även be någon av tärnorna låna henne en färgglad sjal eller kofta, så hon inte längre bär helvitt.

 

2, Klassikern – Svärmor: Svärmor vill gärna styra och ställa och har oändligt många idéer, som hon tycker skulle förbättra er planering. Hon engagerar sig i bröllopsfesten med all sin energi och lägger sig i allt från bordsplacering och servering till att ändra tiden för talen till något som liknar hennes fantastiska bröllop.

Vad göra?!  Eftersom Svärmor så gärna vill hjälpa till handlar det om att hitta mindre viktiga, tidskrävande uppgifter som gör att hon känner sig betydelsefull men som samtidigt hindrar henne ifrån att ändra er utformning av ert bröllop. Det kan vara att göra henne ansvarig för presentbordet, att hålla koll på att det finns handdukar och värmeljus på toaletterna eller att prova om mikrofonerna fungerar.

 

3, Den Partysugne Gästen: Här har vi en som är ute efter en blöt fest. När de andra gästerna tar brudskålen har han redan druckit fyra glas champagne och börjar bli närgången mot de kvinnliga gästerna. Han dricker oavbrutet och innan middagen är slut är han både klängig, kramig och oangenäm.

Vad göra?!  Lösningen här är att placera en person med lite pondus bredvid Partyprissen under middagen och be denne att se till att han håller sig lugn.  Ni kan även be serveringspersonalen att blanda Partyprissens drinkar vääääldigt svaga och att dröja lite med påfyllning i hans fall. Går det trots det snett; sätt honom i en taxi och skicka hem honom att sova ruset av sig. Det är bäst för alla.

 Lycka till och ha en fantastisk bröllopsfest nu:)!
3 kommentarer
Amanda Jona [SPONTAN]

Haha, så härligt inlägg! :)

Livet i USA

Haha, vilket skönt inlägga. Vi klarade oss utan samtliga kategorier tack och lov;)

Elise

Så himla bra inlägg och tips! :D