Vi önskar er en glad - och kreativ - midsommar!

 
 
1. Otraditionell midsommarstång. Foto från plånbokssmart
 
Istället för att klä stången med dem traditionella sommarblommorna, varför inte använda er av lite härlig frukt och göra en bordsdekoration som är helt ok att gå och nalla ifrån?

Den här veckan är det ingen vanlig vecka, den här veckan är det midsommar:)! Vi på Festen och Resten tycker att det är en härlig tradition med familj, vänner, sommar och sol (?) och en härligt lång semester som närmar sig! Då kanske det även finns lite tid att bli lite kreativ, eller varför inte pyssla lite med barnen?
 
Här vill vi tipsa om några fina midsommarpyssel för stora och små!
 

2. Vattenmelonglass. Foto från Hi sugarplum
 
Kanske världens enklaste, godaste och nyttigaste mellanmål. Dessutom ser det ju så fint ut på buffén!
 

3. Jordgubbsgirlang. Foto från blogg.loppi.se
 
Den här jordgubbsgirlangen tycker vi är jättesöt! Fin att hänga inne i barnrummet, ute på trädgårdsfesten eller bakom berget av jordgubbar som är den obligatoriska efterrätten på midsommar..?
 

4. Midsommarblommor. Foto från diysweden.se
 
Gillar du att virka är det här något för dig! Ett ursött litet blomsterdiadem som till skillnad från midsommarkransen med levande blommor kan användas varje dag. Beskrivning på hur du gör blommor och diadem hittar du på diysweden.se, en jättebra svensk diy-blogg med fina bilder. 
 
Oavsett hur du tillbringar din midsommar önskar vi dig en glädjefylld, mysig dag:)!
DIY
0 kommentarer

3 tips för att hantera besvärliga gäster på bröllopsfesten!

 

Så här i bröllopstider tänkte vi ta upp ett tema som många tycker är lite besvärligt.

Tänk dig att det är din bröllopsdag, allt flyter på, ceremonin är underbar och nu kommer middagen och festen. Men plötsligt finns det en speciell gäst som är lite, ska vi säga, speciell? Den som kanske dricker lite för mycket, den som är lite för närgången eller den som gärna vill hålla tal hela kvällen? Här är lite tips på hur du bör tänka för att alla ska få en trevlig kväll!

1, Den Egocentriska gästen: Gästen som gör allt för att synas. Hon skrattar högst och flirtar ohämmat med alla manliga gäster, inklusive din nyblivne make, dyker gärna upp i en vit klänning för att överglänsa dig och tar alla tillfällen i akt att bli sällskapets medelpunkt, genom att hålla tal, sjunga karaoke eller vilt på dansgolvet.

Vad göra?! Tala om för henne att tal skulle ha anmälts tidigare och att spontana tal hålls sist på kvällen. Om det blir av, tala om för henne att hon måste hålla sig kort. Kanske kan du även be någon av tärnorna låna henne en färgglad sjal eller kofta, så hon inte längre bär helvitt.

 

2, Klassikern – Svärmor: Svärmor vill gärna styra och ställa och har oändligt många idéer, som hon tycker skulle förbättra er planering. Hon engagerar sig i bröllopsfesten med all sin energi och lägger sig i allt från bordsplacering och servering till att ändra tiden för talen till något som liknar hennes fantastiska bröllop.

Vad göra?!  Eftersom Svärmor så gärna vill hjälpa till handlar det om att hitta mindre viktiga, tidskrävande uppgifter som gör att hon känner sig betydelsefull men som samtidigt hindrar henne ifrån att ändra er utformning av ert bröllop. Det kan vara att göra henne ansvarig för presentbordet, att hålla koll på att det finns handdukar och värmeljus på toaletterna eller att prova om mikrofonerna fungerar.

 

3, Den Partysugne Gästen: Här har vi en som är ute efter en blöt fest. När de andra gästerna tar brudskålen har han redan druckit fyra glas champagne och börjar bli närgången mot de kvinnliga gästerna. Han dricker oavbrutet och innan middagen är slut är han både klängig, kramig och oangenäm.

Vad göra?!  Lösningen här är att placera en person med lite pondus bredvid Partyprissen under middagen och be denne att se till att han håller sig lugn.  Ni kan även be serveringspersonalen att blanda Partyprissens drinkar vääääldigt svaga och att dröja lite med påfyllning i hans fall. Går det trots det snett; sätt honom i en taxi och skicka hem honom att sova ruset av sig. Det är bäst för alla.

 Lycka till och ha en fantastisk bröllopsfest nu:)!
3 kommentarer

Fotbollstema på helgens fikabord till Gif Sundsvall

Vi jobbar ju ofta på ett tema, men bland får man ett tema som man riktigt går igång på.
Så var det förra helgen när vi stod för fikat till Gif Sundsvalls P06-sammandrag. Killarna bjöd på finfin underhållning och vi  stod för dessertbordet.
 
 
De här fotbollsplanerna är gjorda av en browniebotten med chocolate chip cookie-topping. De är sedan dekorerade med gräsgrönt strössel och kristyr.
 
 
 
 Vidare gjorde vi en chokladbollstårta i stället för de traditionella chokladbollarna. Det här var en variant med Nutella som blev mycket populär:). Dekorationer i sockerpasta.
 
 
 
Vi spann vidare på chokladtemat och gjorde cupcakes med Nutellafrosting och dekorerade dem med fotbollar och sockerpastatröjor med spelarnas nummer. Allt i blått och vitt såklart, Giffarnas färger:)!
 
 
 
Till slut bakade vi en enkel kanelbullesockerkaka, fast i en fotbollsform och markerade linjerna med kristyr.
Tack för den här gången , Gif Sundsvall:)!
 
 
0 kommentarer