7 tips för en lyckad möhippa

Ska du planera en möhippa? Här har vi samlat våra blivande och före detta brudars bästa tips så att den blir en upplevelse och ett fint minne för er alla! 

 

1. Personligt

Det absolut viktigaste. Möhippan gör ni ju för brudens skull och ingen annans. Fundera ut vad som passar just er brud och gör något personligt. Den som känner bruden bäst bör frågas om råd! Tänk också på att förnedringshippornas tid börjar vara förbi. De flesta brudar vill absolut inte tvingas göra saker de tycker är otrevliga på sin möhippa, så välj aktiviteter med omsorg. (Dessutom kan det vara din tur att ha möhippa nästa gång, eller hur..?)

2. Brudgummen

Håll kontakten med brudgummen när ni planerar, så att ni väljer en bra helg och att er hippa inte krockar med något annat. En annan variant som blir mer och mer populär är att hålla möhippan och svensexan samma dag med vissa gemensamma delar, där brud och brudgum exempelvis tävlar mot varandra.

3. Testa något nytt?

Att prova på något nytt kan vara skoj både för bruden och för alla andra som är med. Kanske dans, matlagning eller något kreativt? Fundera över vad som skulle passa er och vad som finns i närområdet. Bry er inte om vad andra gjort på andra möhippor, den här är ju bara för er och er brud!

 Bild från gladigront.se


4. Mat och dryck

Se till att planera in mat och dryck (läs vatten!) under hela dagen. Att ha ett fullt schema med en massa aktiviteter kräver energi. Dessa pauser tar ofta längre tid än man tror, så planera in tillräckligt med tid.

5. Planering

Börja planera i god tid så alla kan och tänk framför allt på att inte planera in för många aktiviteter! Det ska vara roligt, inte bli stress för att hålla en massa tider. Låt alla deltagare vara med att planera, det skapar naturligt engagemang. Ha alltid en plan B om bruden t ex skulle bli sjuk.

 Foto: hittaupplevelse.se

6. Utklädning?

Ska bruden klä ut sig är det en bra idé att ni också gör det, gärna på samma tema. Om bruden är Snövit kan ni andra vara dvärgarna och så vidare.


7. Fotoalbum som bröllopspresent

De flesta brudar tycker att det är fantastiskt att få ett album med bilder från möhippan i bröllopspresent, så tänk på att ta många bilder!

 

 Foto: vigselguiden.se
 
Lycka till med med möhippan nu och hör av er om ni vill ha tips på aktiviteter i Sundsvallsområdet; vi hjälper er:)!
0 kommentarer