7 tips för en lyckad möhippa

Ska du planera en möhippa? Här har vi samlat våra blivande och före detta brudars bästa tips så att den blir en upplevelse och ett fint minne för er alla! 

 

1. Personligt

Det absolut viktigaste. Möhippan gör ni ju för brudens skull och ingen annans. Fundera ut vad som passar just er brud och gör något personligt. Den som känner bruden bäst bör frågas om råd! Tänk också på att förnedringshippornas tid börjar vara förbi. De flesta brudar vill absolut inte tvingas göra saker de tycker är otrevliga på sin möhippa, så välj aktiviteter med omsorg. (Dessutom kan det vara din tur att ha möhippa nästa gång, eller hur..?)

2. Brudgummen

Håll kontakten med brudgummen när ni planerar, så att ni väljer en bra helg och att er hippa inte krockar med något annat. En annan variant som blir mer och mer populär är att hålla möhippan och svensexan samma dag med vissa gemensamma delar, där brud och brudgum exempelvis tävlar mot varandra.

3. Testa något nytt?

Att prova på något nytt kan vara skoj både för bruden och för alla andra som är med. Kanske dans, matlagning eller något kreativt? Fundera över vad som skulle passa er och vad som finns i närområdet. Bry er inte om vad andra gjort på andra möhippor, den här är ju bara för er och er brud!

 Bild från gladigront.se


4. Mat och dryck

Se till att planera in mat och dryck (läs vatten!) under hela dagen. Att ha ett fullt schema med en massa aktiviteter kräver energi. Dessa pauser tar ofta längre tid än man tror, så planera in tillräckligt med tid.

5. Planering

Börja planera i god tid så alla kan och tänk framför allt på att inte planera in för många aktiviteter! Det ska vara roligt, inte bli stress för att hålla en massa tider. Låt alla deltagare vara med att planera, det skapar naturligt engagemang. Ha alltid en plan B om bruden t ex skulle bli sjuk.

 Foto: hittaupplevelse.se

6. Utklädning?

Ska bruden klä ut sig är det en bra idé att ni också gör det, gärna på samma tema. Om bruden är Snövit kan ni andra vara dvärgarna och så vidare.


7. Fotoalbum som bröllopspresent

De flesta brudar tycker att det är fantastiskt att få ett album med bilder från möhippan i bröllopspresent, så tänk på att ta många bilder!

 

 Foto: vigselguiden.se
 
Lycka till med med möhippan nu och hör av er om ni vill ha tips på aktiviteter i Sundsvallsområdet; vi hjälper er:)!
0 kommentarer

Trädgårdstårta till födelsedagsbarn med gröna fingrar

 
Här är ett gulligt alterntiv att knåpa ihop till det trädgårdsintresserade istället för att lägga på vanliga sockerblommor!

Till den här 60-årstårtan behöver du
- råsocker för att göra jord
- grön marsipan som du trycker igenom en (inte använd) vitlökspress till gräs runt tårtan, till morotsblast, kål  eller andra gröna grönsaker
- massor av sockerpasta som du färgar i de färger du behöver med pastafärg. Karamellfärg är no-no när det gäller sockerpasta, de är inte kraftiga nog och det blir bara kladd!! Sockerpasta finns i matvarubutiker, på Panduro och i en massa webbshoppar, som Strössel och annat, Kakburken och Tant Fondant, men vill du göra egen så hör av dig, så får du ett proffsrecept av oss!
- den lilla gångvägen har vi gjort mönster i med hjälp av en mönsterrulle från Tårtdecor
- bokstäverna är gjorda med utstickare från Tårtdecor, men de finns i alla tårtshoppar.
 
Därefter är det bara att sätta igång och släppa loss kreativiteten! Och ta gärna hjälp av barnen, de brukar vara jätteduktiga på sånt här! Skulle sedan tiden, energin eller kreativiteten tryta finns vi naturligtvis på plats för att hjälpa dig; då beställer du helt enkelt dekorationerna hos oss:).
 
Oavsett vilket kan vi nästan garantera att du gör succé med den här tårtan om födelsedags"barnet" gillar trädgård och blommor:). Lycka till!!
 
 
0 kommentarer

Alternativ till tårta på barnkalaset? Gör ett glasskepp!


Till alla er som ska ha barnkalas men som egentligen inte vill ha en tårta eftersom ni vet att den lilla huvudpersonen inte tycker om tårta så där jättemycket: här är ett kul och relativt hälsosamt alternativ: gör ett piratskepp av en vattenmelon!
 
Alternativ till tårtor är en av de vanligaste frågorna vi får när det gäller barnkalas som bokas hos oss och här i bloggen vill vi ge just dig alla tips och tricks du behöver för att lyckas med ditt kalas på svart bälte-nivå:).
 
Så här gör du vårt gulliga piratskepp:
Börja med att gröpa ur melonen med en glasskopa. Melonbitarna serverar du till glassen senare. Ställ melonen med den plattaste sidan nedåt och skär eventuellt av en tunn skiva i botten så den står stadigt. Var försiktig i så fall så du inte skär igenom skalet, för då rinner ju glassen ut, och det blir ju inte bra..
 
Skär av ett lock som på bilden och stoppa skeppet i frysen, gärna 4-5 timmar, för det är det frysta skeppet som kommer att göra att glassen inte smälter. Av det avskurna locket gör du segel och kanske en liten planka med en pirat på?
 

Bind ihop seglen med grillpinnar och steksnöre eller liknande.
 
Till just det här piratkalaset ställde vi skeppet på en bricka där vi penslade pyntgelé som vatten på ena sidan och hällde ut råsocker som sand på den andra sidan. Kistan är gjord i brun sockerpasta och fylld med vita sockerpärlor. Stenarna är gjorda i gråmelerad sockerpasta. Det roligaste att göra var dock kanonerna på sidan av skeppet. Vi borrade hålen i sidan på skeppet med borrmaskin och placerade dit kanonerna, som är morötter som vi borrat hål i med samma borrmaskin. Gissa om barnen slogs om att få äta de morötterna?! Viktigt där är såklart att borren är absolut ren. Vi har även gjort de små skyltarna och andra trycksaker och de kan man beställa hos oss med den text, färg och form man vill ha.
 
Sedan är det bara att ta skeppet ur frysen, fylla det med hemgjord glass och servera med melonkulorna!
Fler bilder på piratkalaset hittar ni i vårt galleri här: http://festenochresten.se/galleri_piratkalas_151010.html
 
 
Och - vill du inte göra det själv kan du förstås kontakta oss så ordnar vi det åt dig - DIY eller DFY (done for you);)! 
 
14 kommentarer